Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

2 grudnia 2011

Risotto z indykiem



































700 g mięsa z udźca indyka
pół papryki żółtej
pół papryki czerwonej
1 cebula
3 ząbki czosnku
szczypta bazylii
szczypta majeranku
szczypta kolendry
szczypta ziela angielskiego
pół łyżeczki słodkiej papryki
szczypta chili
1 łyzka sosu sojowo grzybowego Tao Tao
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 woreczki ryżu parabolicznego
sól
pieprz
1 łyżka oliwy





Mięso umyć oczyścić ze skórki, osuszyć i pokroić w kostkę o boku ok 1,5 cm. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórko. Wszystkie składniki włożyć do naczynia frytownicy ActiFry,dodać oliwę oraz sos sojowy Tao Tao, posypać przyprawami i uruchomić na 30 minut. Ryż ugotować osobno, osączyć i wystudzić. Koncentrat rozprowadzić z wodą lub bulionem.
Pod koniec ok 10 min przed zakończeniem procesu pieczenia dodać ryż i polać rozrobionym koncentratem. Lekko przemieszać i zamknąć by potrawa równomiernie się podgrzała. Podawać z pomidorami lub sałatką z rukoli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...