Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

8 kwietnia 2012

Biała kiełbasa w cieście francuskim z konfiturą z czerwonej cebuli


Przepis z Warsztatów kulinarnych z "Polska Gotuje" i Kamisem.

500 g białej kiełbasy
1 op ciasta francuskiego
1 jajko
3 czerwone cebule
2-3 łyzki miodu
50 ml brandy lub wina
2 łyżki oleju
50 g masła
50 ml octu balsamicznego
1 łyżeczka majeranku
pieprz czarny
sól morska

Kiełbasę posmarować rozkłóconym jajkiem, owinąć ciastem francuskim i ponownie posmarowć jajkiem, wstawić do piekarnika na 15 min temp 190 st.
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na maśle dodać wino i ocet balsamiczny, dusić na małym ogniu ok 15 min, podlewając delikatnie wodą. Pod koniec dodać miód, majeranek i doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczoną białą kielbasą.

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...