Przepis z Warsztatów kulinarnych z "Polska Gotuje" i Kamisem.
500 g białej kiełbasy
1 op ciasta francuskiego
1 jajko
3 czerwone cebule
2-3 łyzki miodu
50 ml brandy lub wina
2 łyżki oleju
50 g masła
50 ml octu balsamicznego
1 łyżeczka majeranku
pieprz czarny
sól morska
Kiełbasę posmarować rozkłóconym jajkiem, owinąć ciastem francuskim i ponownie posmarowć jajkiem, wstawić do piekarnika na 15 min temp 190 st.
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na maśle dodać wino i ocet balsamiczny, dusić na małym ogniu ok 15 min, podlewając delikatnie wodą. Pod koniec dodać miód, majeranek i doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczoną białą kielbasą.
Ciekawe i bardzo pyszne połączenie!:)
OdpowiedzUsuń