Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

22 października 2012

Stek w curry i makaron po węgiersku

karkówka (ilość porcji zależy od ilości osób)
zioła prowansalskie
musztarda curry
sól
pieprz

Karkówkę pokroić w plastry, rozbić lekko młotkiem do mięsa posmarować musztardą z obu stron, posypać  odrobiną ziół prowansalskich solą i pieprzem. Odstawić na ok godzinę.

Sos węgierski


puszka pomidorów w przecierze
4 pieczarki
0,5 cebuli
0,5 szkl bulionu
szczypta chili
sól
pieprz
szczypta majeranku
przyprawa do potraw węgierskich
2 łyżki oleju
natka pietruszki

Rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone drobno pieczarki. Wysmażyć.  Dodać przyprawy bulion i pomidory z puszki, rozdrobnione przy pomocy widelca. Gotować ok 15 min


Makaron ugotowany wymieszać z sosem, podać do steku.

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...