karkówka (ilość porcji zależy od ilości osób)
zioła prowansalskie
musztarda curry
sól
pieprz
Karkówkę pokroić w plastry, rozbić lekko młotkiem do mięsa posmarować musztardą z obu stron, posypać odrobiną ziół prowansalskich solą i pieprzem. Odstawić na ok godzinę.
Sos węgierski
puszka pomidorów w przecierze
4 pieczarki
0,5 cebuli
0,5 szkl bulionu
szczypta chili
sól
pieprz
szczypta majeranku
przyprawa do potraw węgierskich
2 łyżki oleju
natka pietruszki
Rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone drobno pieczarki. Wysmażyć. Dodać przyprawy bulion i pomidory z puszki, rozdrobnione przy pomocy widelca. Gotować ok 15 min
Makaron ugotowany wymieszać z sosem, podać do steku.
zioła prowansalskie
musztarda curry
sól
pieprz
Karkówkę pokroić w plastry, rozbić lekko młotkiem do mięsa posmarować musztardą z obu stron, posypać odrobiną ziół prowansalskich solą i pieprzem. Odstawić na ok godzinę.
Sos węgierski
puszka pomidorów w przecierze
4 pieczarki
0,5 cebuli
0,5 szkl bulionu
szczypta chili
sól
pieprz
szczypta majeranku
przyprawa do potraw węgierskich
2 łyżki oleju
natka pietruszki
Rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone drobno pieczarki. Wysmażyć. Dodać przyprawy bulion i pomidory z puszki, rozdrobnione przy pomocy widelca. Gotować ok 15 min
Makaron ugotowany wymieszać z sosem, podać do steku.
fantastycznie wygląda, pisze się na taki obiad!
OdpowiedzUsuń