Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

5 sierpnia 2013

Placek z patisona

1 patison ok 250-300 g
1-2 plastry szynki lub innej wędliny
40 g sera feta lub białego
sól
pieprz
1 jajko
3 łyżki mąki
szczypta chili
natka pietruszki


Patisona zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać jajko, pokruszyć ser, dodać drobno pokrojoną wędlinę, doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę i mąkę. Dobrze szybko wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wylać rozrobione ciasto. Smażyć z obu stron jeden duzy placek. Obrócić przy    pomocy talerza. Podawać na gorąco z keczupem lub sosem słodko-kwaśnym. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...