1 patison ok 250-300 g
1-2 plastry szynki lub innej wędliny
40 g sera feta lub białego
sól
pieprz
1 jajko
3 łyżki mąki
szczypta chili
natka pietruszki
Patisona zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać jajko, pokruszyć ser, dodać drobno pokrojoną wędlinę, doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę i mąkę. Dobrze szybko wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wylać rozrobione ciasto. Smażyć z obu stron jeden duzy placek. Obrócić przy pomocy talerza. Podawać na gorąco z keczupem lub sosem słodko-kwaśnym.
1-2 plastry szynki lub innej wędliny
40 g sera feta lub białego
sól
pieprz
1 jajko
3 łyżki mąki
szczypta chili
natka pietruszki
Patisona zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać jajko, pokruszyć ser, dodać drobno pokrojoną wędlinę, doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę i mąkę. Dobrze szybko wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wylać rozrobione ciasto. Smażyć z obu stron jeden duzy placek. Obrócić przy pomocy talerza. Podawać na gorąco z keczupem lub sosem słodko-kwaśnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.