Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

31 października 2013

Zupka parzybroda

1 mały korpus z kurczaka
4 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
1/4 główki kapusty
1 cebula
ziele angielskie
majeranek
sól
pieprz
szczypta kminku
natka pietruszki
świeży majeranek













Porcje rosołową umyć, zalać wodą ok 2 l i zagotować, dodać ziele angielskie , obrane i pokrojone ziemniaki, marchewke, cebulę posiekaną drobno i pietruszke, Następnie pokroić w kostkę kapustę i dodać do zupy. Posypać odrobiną kminku i majeranku.
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Posypać natką i zielonym majerankiem.

Opublikowany w



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...