Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 stycznia 2014

Karkówka w musztardzie

3 porcje karkówki ok 500 g
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy kremskiej
pół łyżeczki papryczki slodkiej
1 łyżka oliwy
szczypta soli


Karkówkę pokroić na plastry. Musztardy wymieszać z oliwą i przyprawami, nasmarować karkówkę z obu stron i odstawić na ok godzinę.
Na rozgrzany tłuszcz połozyć plastry mięsa i smazyć z obu stron po ok 4 min. Mięso powinno być spręzyste, nie twarde.
Podać z surówką i puree.

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...