Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

6 marca 2014

Gołąbeczki w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym


500 g mięsa mielonego
pół cebuli
1 jajko
sól
pieprz
pieprz ziołowy
kapusta pekińska

na sos
2 łyżki koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki bazylii
pół łyżeczki oregano
sól
pieprz
2-3 ząbki czosnku
200 ml wody
1 łyżka oliwy





Z kapusty zdjąć liście ostrożnie by były całe, w garnku zagotować trochę wody i partiami sparzyć liście, nie gotować.
Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem. Brytfankę nasmarować oliwą. W liście kapusty zawijać po po 1 pełnej łyżeczce nadzienia i układać rzędami.
Składniki na sos wymieszać  wodą. Oblać gołąbki w brytfance i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 st piec ok 40 min

Podać z ziemniakami z wody.






1 komentarz:

  1. Pięknie zapieczone, wyglądają obłędnie :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...