500 g mięsa mielonego
pół cebuli
1 jajko
sól
pieprz
pieprz ziołowy
kapusta pekińska
na sos
2 łyżki koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki bazylii
pół łyżeczki oregano
sól
pieprz
2-3 ząbki czosnku
200 ml wody
1 łyżka oliwy
Z kapusty zdjąć liście ostrożnie by były całe, w garnku zagotować trochę wody i partiami sparzyć liście, nie gotować.
Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem. Brytfankę nasmarować oliwą. W liście kapusty zawijać po po 1 pełnej łyżeczce nadzienia i układać rzędami.
Składniki na sos wymieszać wodą. Oblać gołąbki w brytfance i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 st piec ok 40 min
Podać z ziemniakami z wody.
Pięknie zapieczone, wyglądają obłędnie :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń