Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

6 kwietnia 2014

Porzeczkowe całuski


3 jajka
3/4 szkl cukru
2 szkl mąki
pół szkl oleju słonecznikowego
pół szkl mleka
3/4 szkl gęstego dżemu porzeczkowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
szczypta chili
szczypta imbru
szczypta cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej

Jajka ubić z cukrem, dodać mleko i olej, następnie przyprawy i dżem oraz stopniowo mąkę. Ciasto dokładnie ubić . Foremki posmarować tłuszczem (silikonowych nie potrzeba smarować)
Napełnić foremki lub dwie keksówki  . W foremkach piec 25 min w temp 180 st w keksówkach o 10 min dłużej.
Ciasto można przełożyć.



Posmakuj i Ty !!.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...