Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 maja 2014

Bigos z młodej kapusty z suszonymi jabłkami

1 główka kapusty młodej
2 garście suszonych jabłek
1 jabłko
450 g kiełbasy (dobrej)
700 ml rosołu
sól
pieprz
kminek
oregano
majeranek
listek laurowy
ziele angielskie
1 cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki
natka pietruszki

Kapustę poszatkować niezyt drobno (ja lubię grubo) Rosół zagotować w garnku, wrzucić kapustę i mieszać aż cała się sparzy. Dodać suszone jabłka i przyprawy. Na patelni przysmażyć drobno pokrojoną kiełbasę, cebulę i jabłko , dodać do bigosu. Mieszać od czasu do czasu aż kapusta będzie miękka. ok 40 min. koncentrat wymieszać z ok pół szkl wody, dodać mąkę (ja mieszam w zakręconym słoiku)
Dodać do bigosu i jeszcze chwilę pogotować mieszając
Posypać natką pietruszki.

Opublikowane w

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...