Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 sierpnia 2014

Pesto z bakłażana i suszonych pomidorów

1 mały bakłażan
pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
oregano
bazylia

Bakłażan pokroić na plastry, posolić i odstawić na godzinę. Po tym czasie przepłukać, ułożyć w brytfance na papierze, posypać oregano i bazylią, skropić oliwą i upiec ok 20 min w temp 180 st
Bakłażan przestudzić, włożyć do kubka blendera, dodać pomidory, czosnek, pieprz i trochę oliwy od pomidorków. Wszystko dobrze zmiksować.

Przed podaniem 1 łyżkę pesto podgrzać na patelni, dodać 2 łyżeczki śmietany i porcję makaronu. Podawać jako danie gorące.





1 komentarz:

  1. Bardzo oryginalny pomysł! Idealny dodatek do pasty. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...