Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

29 września 2014

Zupa dyniowo paprykowa z chipsem z boczku

400 ml rosołu
1 szkl wody
2 ziemniaki
2 marchewki
1 czerwona papryka
1 szkl pure z pieczonej dyni
1 cebula
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
bazylia oregano
śmietana
boczek wędzony surowy

Pure z dyni przygotować wcześniej, Należy kawałek dyni upiec skropiony oliwą przez ok 30 min w temp 170 st z termoobiegiem, Osączyć na durszlaku i zmiksować przy pomocy blendera.

Rosół wlać do garnka, uzupełnić wodą, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę i paprykę (lekko pokrojone) i przyprawy do smaku.
Ugotować do miękkości, zmiksować przy pomocy blendera , dodać pure z dyni i jeszcze raz zagotować.
Podawać ze śmietaną i dobrze przyrumienionym na patelni boczkiem.


Opublikowany w


3 komentarze:

  1. Wygląda pięknie:)
    Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w konkursie z zupą w roli głównej: http://sio-smutki.blogspot.com/2014/09/konkurs-z-firma-sys-jesienno-zimowa.html Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, smakowita :)
    I tak pięknie podana :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...