Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 października 2014

Pasztet ardeński z mięsa mieszanego


2 udka z kurczaka
400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
2  marchewki
1 pietruszka
1 cebula
listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
2 łyżeczki przyprawy Pasztet ardeński SKWORCU
3/4 szkl kaszy kukurydzianej lub mannej


Udka włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, listek laurowy i ziele i ugotować rosół.
Mięso oddzielić od kości, włożyć do kubka blendera, dodać ugotowane warzywa, zalać 1 szkl rosołu i zmiksować na jednolitą masę, następnie stopniowo dodać mięso surowe i resztę rosołu, dodać kaszę kukurydzianą lub manną i ponownie zmiksować, gdyby była potrzeba , dodać jeszcze rosołu. Masa powinna być niezbyt gęsta. doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić jedną lub dwie keksówki. Piec w temp ok 150- 160 st przez godzinę.













Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam. 


2 komentarze:

  1. hmmm ciekawie i smacznie!!!

    SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń
  2. piecze się w kąpieli wodnej a nie zwyczajnie.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...