Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

2 listopada 2014

Dyniowe pancakes z miodem z mniszka


500 g musu z pieczonej dyni
niepełna szkl białek
3 łyżki cukru
pół łyżeczki soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 szkl mąki
pół łyżeczki imbiru
tłuszcz do smażenia


Mus dyniowy wymieszać z mąką, dodać sól, cukier proszek do pieczenia i imbir.
Białka ubić na sztywną pianę , wymieszać z ciastem i smażyć na małej patelni pancakes ..
Podawać polane miodem np z mniszka.



4 komentarze:

  1. ja uwielbiam wszystko, co dyniowe! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Placuszki z pewnością wyjdą pewne. Niestety, jak zwykle będę miała problemy z białkami.. Chyba nigdy się nie nauczę i będę musiała prosić o pomoc mamę. W kuchni czuje się coraz pewniej, ale z największą przyjemnością wybrałabym się na jakiś kurs.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ale co jest nie tak z tymi białkami? ja bialka ubijalam od dziecka i nie widze problemu.

      Usuń
  3. Dyniowe panecakes zrobiły się popularne w okresie Halloween ;) U mnie wprawdzie górował t bone steak, ale panecakes uwielbiam i twój przepis wygląda na bardzo zachęcający. Dynie nam jeszcze zostały więc czemu by nie spróbować? Nie tylko mięsem człowiek przecież żyje ;)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...