Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 listopada 2014

Risotto z dynią piżmową


pół dyni piżmowej
200 g kurczaka pieczonego
garść żurawiny
1 cebula
2 ząbki czosnku
zielone liście pora usiekane ok 4 łyżki
oregano
szczypta lubczyku
chili w płatkach
sól
pieprz
przyprawa Biryani masala Skworcu 1 łyżeczka
2 łyżki oliwy
1 szkl ryżu

Dynię obrać, pokroić w kostkę lub przy pomocy specjalnej łyżeczki wyciąć kulki.
W garnku rozgrzać tłuszcz podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać ryż chwilę podsmażyć na sucho następnie dodać 2 szkl rosołu lub wody.. gotować przez ok 15 min. Następnie dodać mięso , dynię i resztę składników.
Dusić przez ok 15 min, dolać jeszcze wody by risotto nie było suche.
posypać natką pietruszki.










Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam w swojej kuchni. 

2 komentarze:

  1. W Twoim wykonaniu gotowanie nie tylko może być łatwe,ale i przyjemne i smaczne :) Widać to i mam ochotę się o tym przekonać :)
    Pozdrawiam,
    http://cukierkowegotowanie.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna aranżacja dwóch pierwszych zdjęć, tworzy niesamowity klimat :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...