Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

6 grudnia 2014

Śledzie w sosie tatarskim


4 płaty śledziowe matias
1 cebula
3 jajka
2 łyżki kaparów
kilka grzybków marynowanych
pół ogórka kiszonego
mały słoiczek majonezu ok 200g

Śledzie wymoczyć w wodzie by nie były słone.
Jajka ugotować na tardo.
Majonez przełożyć do miseczki, dodać drobno posiekane dwa jajka, grzybki, ogórek i kapary.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Śledzie pokroić w paseczki, ułożyć na dnie naczynia, pospać drobno posiekaną połówką cebuli.
Całość przykryć sosem tatarskim, udekorować cebulą krojoną w piórko, kaparami i jajkiem.
dodatkowo  użyłam natki pietruszki i kilku plasterków marchewki




   

        zBLOGowani.pl
   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...