Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

5 września 2015

Omlet z boczniakiem

Ostatnio obrodziły mi boczniaki więc kilka potraw z boczniaka z pewnością się pojawi.



100 g boczniaka
1/4 czerwonej papryki
1 mała cebulka
sól
pieprz
2 jajka
natka pietruszki,
listki bazylii
klarowane masło

Boczniaka posiekać na paseczki, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, lekko przyrumienić , dodać boczniaka i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Smażyć aż do odparowania wytworzonego płynu.
Zalać rozmąconym jajkiem, posypać solą, pieprzem i natką pietruszki.
Przykryć i smażyć na wolnym ogniu aż jajko zupełnie się zetnie.
Podawać z pieczywem . Przed podaniem posypać drobno posiekaną bazylią.





4 komentarze:

  1. Te zdjęcia przekłamuja kolory czy miałaś naprawdę takie żółte jajka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zdjęcia są naturalne .. nawet nie poprawiałam ostrości.

      Usuń
    2. a jajka mam zawsze ze wsi , nawet sie nie zastanawiałam nad tym ze są takie wyraziscie żółte

      Usuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...