Omlet z boczniakiem

Ostatnio obrodziły mi boczniaki więc kilka potraw z boczniaka z pewnością się pojawi.



100 g boczniaka
1/4 czerwonej papryki
1 mała cebulka
sól
pieprz
2 jajka
natka pietruszki,
listki bazylii
klarowane masło

Boczniaka posiekać na paseczki, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, lekko przyrumienić , dodać boczniaka i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Smażyć aż do odparowania wytworzonego płynu.
Zalać rozmąconym jajkiem, posypać solą, pieprzem i natką pietruszki.
Przykryć i smażyć na wolnym ogniu aż jajko zupełnie się zetnie.
Podawać z pieczywem . Przed podaniem posypać drobno posiekaną bazylią.





Komentarze

  1. Te zdjęcia przekłamuja kolory czy miałaś naprawdę takie żółte jajka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zdjęcia są naturalne .. nawet nie poprawiałam ostrości.

      Usuń
    2. a jajka mam zawsze ze wsi , nawet sie nie zastanawiałam nad tym ze są takie wyraziscie żółte

      Usuń

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.