Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

5 kwietnia 2016

Zupa zielona z serkami topionymi




pół główki sałaty
natka z pęczka rzodkiewek
1 litr rosołu
2 ziemniaki
szczypta majeranku
szczypta bazylii
3 serki topione kremowe
grzanki
bekon

Do garnka wlewamy rosół, dodajemy pokrojony ziemniak i gotujemy ok 15 min, następnie dodajemy umytą sałatę i natkę rzodkiewki, posiekaną drobno. gotujemy ok 10 min i blendujemy całość aż do kremowej konsystencji. dodajemy serki i gotujemy jeszcze aż serki się rozpuszczą. Zupę podajemy z grzankami i chipsem z wysmażonego bekonu.



2 komentarze:

  1. Mmm zupa z sałaty, ciekawy pomysł :> A z podsmażonym boczkiem wędzonym na wierzchu to kusi maksymalnie *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja to w ogóle bardzo zupowa jestem, dlatego chętnie poszukuję nowych zup, takiej jeszcze nie widziałam nigdzie.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...