Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

1 września 2016

Gulasz z serduszek drobiowych i fasoli mung


500 g serduszek drobiowych
1 por (biała część)
1 marchewka
3/4 szkl fasoli mung
sól
pieprz
1 łyżeczka suszonej papryki
szczypta chili
pieprz ziołowy
1 łyżeczka cukru
1 łyżka mąki

Serduszka myjemy i oczyszczamy wewnątrz, Gotujemy w osolonym wrzątku z marchewką.
Ugotowane wyławiamy, wywar przecedzamy przez sito , marchewkę i serduszka kroimy na plasterki i dodajemy do wywaru, następnie dodajemy pokrojony por, przyprawy i fasolę mung, gotujemy do momentu aż fasola mung zaczyna pękać. Doprawiamy gulasz do smaku i podprawiamy łyzką mąki rozrobioną w wodzie.



1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...