Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

21 października 2016

Hummus


200 g suchej ciecierzycy
3 ząbki czosnku,
oliwa
2 łyżki sezamu
woda
sól himalajska



Ciecierzycę namaczamy na całą noc w wodzie, następnie gotujemy do miękkości i studzimy.
Do kubka blendera wkładamy czosnek  sezam i sól do smaku, wlewamy oliwę i trochę wody, miksujemy i stopniowo dosypujemy odcedzoną ciecierzycę, kiedy gęstnieje znów dodajemy troszeczkę wody i na przemian ciecierzycę, tak by hummus nie był za rzadki. Powinien być kremowy. doprawiamy do smaku .




1 komentarz:

  1. Kocham hummusy! Są takie kremowe! Idealnie do chrupiącego pieczywa. Zapraszam na swój blog kulinarny! :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...