Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 listopada 2016

Sałatka śledziowa w sosie chrzanowym z marynowaną papryczką



Śledzie solone lub marynowane ok 200 g

1 cebula
100 ml śmietany 18%
2-3 łyżki majonezu
3 łyżeczki chrzanu
sól
pieprz
cukier
pieprz ziołowy
pół łyżeczki suszonych ogórków kiszonych
papryczki marynowane z serem feta (kilka sztuk)

Śledzie moczymy lub jeśli są marynowane,  obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, luźno wykładamy na dnie naczynia, posypujemy posiekaną drobno cebulą i suszonymi ogórkami. Majonez mieszamy ze śmietaną i chrzanem, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz łyżeczkę cukru. Mieszamy i zalewamy śledzie z cebulką. Na wierzchu układamy papryczki przekrojone na pół i dekorujemy koperkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...