Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

12 stycznia 2017

Przekąski karnawałowe na bazie z upieczonego boczku



boczek upieczony Hańderek
oliwki
ser pleśniowy
papryka
daktyle
ser długo dojrzewający
sezam czarny i biały

do panierowania
jajko tarta bułka
tłuszcz do smażenia

Boczek kroimy na cienkie i grube plastry , w cienkie owijamy daktyle i spinamy wykałaczką.
Panierujemy w jajku i tartej bułce a potem szybko smażymy na złoty kolor obracając.
Sery i boczek kroimy w kostki lub wycinamy foremkami, wedle uznania. Nabijamy na wykałaczki tworząc różne koreczki, niektóre elementy otaczamy w sezamie.
Podajemy na stół jako przekąski do alkoholu podczas spotkań karnawałowych.














Wędliny Hańderek są świetnymi dodatkami do różnych dań, ciepłych i zimnych. 
Na przekąski możemy wykorzystać wszystkie rodzaje tych wędlin. 
Boczek upieczony - Hańderek  ma znakomity smak, jest miękki i łatwo się kroi a zapach zachęca do tworzenia kolejnych przekąsek. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...