Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 listopada 2018

Drobiowe tymbaliki


porcja drobiu na rosół
włoszczyzna jak na rosół;
marchewka
pietruszka 
cebula
por
seler
ziele angielskie
sól
pieprz
listek laurowy
lubczyk

dodatkowo
ugotowane na twardo jajka 1-2 
groszek z puszki
listki selera lib natka pietruszki
cytryna

Wszystko przygotujemy jak na rosół (oczywiście wyjdzie nam przy okazji rosół na obiad) 
Po ugotowaniu wyjmujemy mięso i włoszczyznę  Odpowiednią ilość rosołu (zależnie od tego ile foremek będziemy napełniać) wlewamy do kubka rosół i dodajemy żelatynę według proporcji na opakowaniu. doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Foremki wypełniamy pokrojonymi warzywami i mięsem dodając po kawałeczku jajka, zielonym listki, łyżeczce groszku i zalewamy rosołem z rozpuszczoną żelatyną. Odstawiamy do wystudzenia a potem do lodówki na kilka godzin. 
Po wyjęciu z foremek dekorujemy plasterkami cytryny i zieleninką. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...