Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

11 kwietnia 2021

Biała kiełbasa w cieście francuskim


 1 op ciasta francuskiego

500 g białej kiełbasy parzonej

mały słoiczek konfitury z cebuli

100 g sera żółtego

białko do smarowania


Kiełbasę kroimy na centymetrowe plasterki. Ciasto francuskie kroimy ma paski o ok 11-12 x na 1-1,2 cm 

Owijamy każdy kawałek kiełbasy i smarujemy każdy rozmąconym białkiem, przed ułozeniem na blaszcze. Na każdym układamy odrobinę cebulki i malutki kwadracik sera. 

Zapiekamy w temp 200 st z (termoobiegiem )  ok 15 min,  aż do ladnego zrumienienia na złoty kolor. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...