Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

11 kwietnia 2021

Babka ze skórką pomarańczową

 

1 szkl cukru

1 szkl śmietany

150 g margaryny

4 jajka (duże) małych trzeba dać 5

3,5 szkl mąki

1 cukier waniliowy

1 proszek do pieczenia (ok 3 łyżeczki)

3 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy

sok z połowy cytryny


Margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym jajku i po trochu mąki i resztę składników.

Skórkę z pomarańczy razem z syropem warto rozdrobnić w blenderze, dodajemy do ciasta razem z zokiem z cytryny

Ciasto wkładamy do formy i pieczemy ok 50 min w temp 180 st, sprawdzamy patyczkiem

Babkę po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową. 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...