700 g kiełbasy śląskiej
3 cebule
1 papryka czerwona
2 marchewki
500 g pieczarek
2 puszki groszku
6-7 ogórków kiszonych
sól
pieprz
chili
czerwona papryka
ziele angielskielistki laurowe
oregano
majeranek
2 łyżki smalcu
3 łyżki mąki.
Składniki na ok 7 litrów forszmaku
Wszystkie składniki kroimy w kostkę .. na dno garnka kładziemy smalec i wkładamy początkowo mięso kiełbasę i cebulę, smażymy na wolnym ognisku. Dodajemy pieczarki, marchewkę i paprykę, smażymy mieszając w dalszym ciągu. Dodajemy przyprawy i podlewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem aż do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy osączony groszek i ogórki . Jeszcze pozostawiamy na ogniu. Przygotowujemy zasmażkę z 3 łyżek mąki na smalcu lub podprawiamy samą mąką rozmieszaną z wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.