1 mały bakłażan
pół ogórka
pól cebulki
sól
pieprz
olej
Bakłażan pokroić w plastry.. posolić z obu stron. Po ok pół godziny wypłukać i osączyć na sicie. Cebulę pokroić w piórko, podsmażyć i zdjąć z patelni
Na tym samym tłuszczu ułożyć bakłażan i przyrumienić z obu stron.
Patelnie lekko zsunąć na bok i przełożyć bakłażan na jeden stosik, wrzucić pokrojony na plasterki ogórek.. szybko zeszklić
Dodać wcześniej usmażoną cebulkę i delikatnie przemieszac..
wyłożyć na talerz, posypać solą pieprzem i szczypiorkiem
Ja uwielbiam takie danie z chlebem z masłem..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.