Proporcja na pulpety będzie większa,
pulpety można zamrozić i przydadzą się na potem.
1 kurczak
oddzielić mięso od kości bez skórki ; piersi i udka..
mięso zmielić..
mielony kurczak
2 jajka
sól
pieprz ziołowy
szczypiorek
natka pietruszki
bułka tarta
mięso wyrobić z przyprawami i bułką tartą
ok 4 łyżki, jak za luźne można dodać więcej.
Robić okrągłe pulpety wielkości niedużego jabłka.
Pulpety gotować na wolnym ogniu na bulionie z kostki lub rosole.
Po wyjęciu pulpetów, do bulionu wrzucić trochę warzyw, marchewka, pietruszka, seler i ugotować do miękkości.
Sos zagęścić mąką.
Do pulpetów można podawać ryż , kaszę lub ziemniaki..
Polać sosem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.