-biszkopt
4 jajka
1 szkl cukru
1,5 szkl mąki
1,5 lyzeczki proszku do piecz
4 lyzki wody
Cukier wanilinowy
ubić jajka z cukerm, dodać wode,mąke I proszek do pieczenia .. Wymieszac.
Upiec biszkopt przekroić na dwa placki.
-ciasto orzechowe-
Skł; 2 szkl. mąki
1 szkl. cukru
3 jajka
1 szkl. posiekanych orzechów
10 dkg. rodzynek
6 jabłek
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka prosz. do piecz.
0,5 kost. margaryny
Jajka ubić z cukrem , mąkę wymieszać z proszkiem i sodą
i rozdrobnioną margaryną, stopniowo dodać do jajek
ubijając. Na koniec dodać orzechy, pokrojone
w kostkę jabłka i rodzynki. Piec ok. 40 min.175°C.
Masa;
Skł; 0,5 l. mleka
1 budyń
10 dkg. wiórek kokosowych
1 margaryna
3/4 szkl cukru
Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe i budyń
rozrobiony w małej ilości mleka, ugotować, wystudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodać budyń z wiórkami.
PRZEKŁADAĆ - biszkopt, masa, ciasto orzechowe, masa, biszkopt, polewa, wiórki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.