-biszkopt-
Skł; 6 jajek
1 szkl. cukru
6 łyżek oleju
1 szkl. mąki
2 łyżeczki prosz. do piecz.
Jajka ubić z cukrem, dodać resztę skł. Wymieszać, upiec.
Przekroić na dwa blaty.
-masa-
Skł; 2 tabl. białej czekolady
2 op. śnieżki (bitej śmietanki w proszku)
0,5 l. śmietany kremówki
20 dkg. wiórek kokosowych
Czekoladę rozpuścić na parze, w razie potrzeby dodać 1/2 łyżki mleka.
Kremówki ubić, dodać śnieżki i dalej ubijać. Delikatnie połączyć z przestudzoną
czekoladą, na koniec dodać wiórki (trochę wiórek zostawić), wymieszać.
Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć 3/4 masy, przykryć drugim blatem i posmarować resztą masy. Posypać wiórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.