2 udka 1 cebula 4 marchewki przyprawa do drobiu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju szczypta bazylii szczypta majeranku pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki pół szklanki bulionu natka pietruszki
Udka oczyścić, osuszyć i przyrumienić z obu stron, na ten sam tłuszcz włożyć posiekany czosnek , kolejno cebulę i pokrojoną w słupki marchewkę, lekko przysmażyć i podlać bulionem. Na wierzchu ułożyć udka i posypać przyprawami, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu ok 40 min. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub z ryżem.posypać natką pietruszki. Równie dobrze smakuje bez dodatków.
Pychota.Ja jeszcze dodaję ziemniaki pokrojone jak marchewka w słupki(do lekko podduszonej marchewki).Ziemniaczki podduszone razem są pyszne. No i najważniejsze,że nie tracimy z warzyw to co w nich najcenniejsze. No i pomysł na szybki obiadek jest. Mniam, mniam. Lubię to.:-) Całuski:)
Pychota.Ja jeszcze dodaję ziemniaki pokrojone jak marchewka w słupki(do lekko podduszonej marchewki).Ziemniaczki podduszone razem są pyszne. No i najważniejsze,że nie tracimy z warzyw to co w nich najcenniejsze. No i pomysł na szybki obiadek jest. Mniam, mniam. Lubię to.:-)
OdpowiedzUsuńCałuski:)
Dziekuje za wizytę i komentarz :)
OdpowiedzUsuńJeśli o mnie chodzi to praktycznie nie jadam ziemniaków .. dietka :) ale warto spróbować kiedyś.