porcja rosołowa z kurczaka (korpus)
2-3 ziemniaki
1 marchewka
pół cebuli
majeranek
szczypta oregano
4 łyżki śmietany
100 gr pieczarek
1 łyżka tłuszczu
sól do smaku
maggi w płynie do smaku
natka pietruszki
Porcję rosołową wymoczyć , włożyć do garnka, zalać wodą ok 1,5 l
Dodać marchew,ziemniaki pokrojone w kostkę i przyprawy, gotować ok 20 mi. Pieczarki i cebulę pokroić drobno i przysmażyć na tłuszczu aż do zrumienienia, dodać do zupy. pogotować jeszcze ok 10- 15 min .. Wyjąć porcję rosołową i oddzielić mięso od kości, dodać do zupy i na koniec zupę zabielić śmietaną i posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.