Kociołek ryżowo - mięsny pod kołderką





1 szkl. ryżu
2 szkl bulionu
500 g mięsa mielonego indyczego
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta ziół prowansalskich
1 jajko
garść szczypiorku
5 łyżek wody
sól
pieprz
100 g sera feta lub białego
1 kulka mozzarelli
oregano do posypania
2 łyżki oleju

Ryż ugotować na bulionie i ostawić pod przykryciem do przestygnięcia. Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i pokruszonym serem, doprawić solą i pieprzem. 3 kamionkowe miseczki posmarować tłuszczem rozłożyć ryż i lekko wyrównać, na ryżu rozłożyć mięso i przykryć plasterkami mozzarelli, posypać oregano i zapiec w temp ok 200 st . przez ok 40 min. Podawać z konserwowym ogórkiem lub sezonową sałatką.













Przepis opublikowany w







Komentarze

  1. Bardzo mnie zachęciłaś, wygląda smakowicie i na pewno tak smakuje. :) dam radę, zrobię dzisiaj.
    Pozdrawiam cię serdecznie, Basia :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.