Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 maja 2011

Omlet frutti di mare





2 jajka
2 łyżki mąki
szczypta soli
ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia
10 krewetek
2 paluszki krabowe surimi
2 ząbki czosnku
margaryna Kasia do smażenia
szczypiorek
listki sałaty
pomidor



Na patelni rozgrzać łyżkę Kasi, wrzucić posiekany czosnek i obgotowane krewetki, przyrumienić z obu stron, dodać pokrojone paluszki krabowe i chwilkę potrzymać jeszcze na ogniu, po czym zdjąć.
Białka oddzielić od żółtek. Ubić z solą na pianę, dodać proszek do pieczenia, mąkę i żółtka, wymieszać. Na patelni znów rozgrzać łyżkę Kasi i wyłożyć ciasto omletowe. Smażyć na wolnym ogniu, tymczasem ułożyć na wierzchu krewetki i paluszki krabowe oraz czosnek. Po kilku minutach omlet odwrócić i przyrumienić. Podać z sałatą i pomidorem, posypać grubo szczypiorkiem. Do tego kawka i śniadanko gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...