filety z soli 3-4 szt
1 szkl ryżu ugotowanego ciemnego
2 kalarepki
2 listki pora
pół cebuli
natka selera
natka pietruszki
4 łyżki wina czerwonego
sól
pieprz
przyprawa do ryb
2-3 łyżeczki soku z cytryny
papryka słodka mielona
tłuszcz do smażenia
Filety wypłukać, osączyć, przeciąć wzdłuż, posypać przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny, zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.
Cebulę i kalarepki pokroić w plasterki, Rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną cebulę i kalarepki przysmażyć trochę podlać winem i dodać ryż oraz pokrojone listki pora i natkę z selera. Przykryć i poddusić ok 10 min. W tym czasie na drugiej patelni usmażyć roladki rybne, wyjąć z nic wykałaczki i włożyć do paelli. Posypać papryczką i odparować. Podawać polane sosem chińskim słodko pikantnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.