Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
15 lipca 2011
Słodko - pikantna wieprzowina z ananasem
300 g wieprzowiny z łopatki
200 g świeżego ananasa
30 g świeżego imbiru
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonych pomidorów
szczypta bazylii
szczypta imbiru
1 łyżeczka cukru
50 ml wina
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
Wieprzowinę pokroić w kostkę, włożyć na rozgrzany tłuszcz i przyrumienić. Dodać czosnek i przyprawy oraz starty na tarce imbir i suszone pomidory oraz pokrojony w kostkę ananas. Podlać winem i dusić pod przykryciem ok 20 min. doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. posypać natką pietruszki.
Podawać z młodymi ziemniaczkami i plastrem ananasa.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.