Wegetariańskie spaghetti słodko-kwaśne



2 papryki
3 pomidory
1 cebula duża
2-3 łyżki kukurydzy
100 g pieczarek
4 łyżeczki cukru
bazylia
majeranek
sól
pieprz
50 ml oleju
natka pietruszki

1 opakowanie makaronu spaghetti


Cebulę przyrumienić na jednej łyżce tłuszczu, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory, kukurydzę, bazylie i majeranek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i cukrem. Gotować bez przykrycia ok. 15 minut. Dodać przysmażone osobno pieczarki. Posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem spaghetti.











Przepis opublikowany w

Komentarze

  1. Na ile porcji jest ten przepis?

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie wystarcza na 4 porcje ale znam ludzi którzy opakowanie spaghetti zjadają na raz :))
    to juz zależy od apetytu.. a przepis jest na jedno opakowanie makaronu..

    OdpowiedzUsuń
  3. dziękuje :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.