2 papryki
3 pomidory
1 cebula duża
2-3 łyżki kukurydzy
100 g pieczarek
4 łyżeczki cukru
bazylia
majeranek
sól
pieprz
50 ml oleju
natka pietruszki
1 opakowanie makaronu spaghetti
Cebulę przyrumienić na jednej łyżce tłuszczu, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory, kukurydzę, bazylie i majeranek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i cukrem. Gotować bez przykrycia ok. 15 minut. Dodać przysmażone osobno pieczarki. Posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem spaghetti.
Przepis opublikowany w
Na ile porcji jest ten przepis?
OdpowiedzUsuńU mnie wystarcza na 4 porcje ale znam ludzi którzy opakowanie spaghetti zjadają na raz :))
OdpowiedzUsuńto juz zależy od apetytu.. a przepis jest na jedno opakowanie makaronu..
dziękuje :)
OdpowiedzUsuń