2 porcje makaronu penne ok 200 g
300 g owoców morza mieszanych
3 ząbki czosnku
pół cebulki
2 małe pomidory
oliwa
szczypta imbiru
bazylia świeża
sól
pieprz
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i lekko skropić oliwą.
Rozmrożone owoce morza odcedzić.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek i cebulkę, za chwilę dodać owoce morza opruszyć imbirem i smażyć ciągle mieszając, Pod koniec dodać pomidory pokrojone w ósemki, doprawić solą i pieprzem.
Owoce morza podać z makaronem, udekorować listkiem bazylii .
Szkoda, że nie podrzuciłaś tego makaronu przez chwilę na ogniu z tymi owocami morza i pomidorami, żeby nimi "przeszedł". To zdecydowanie jedno z moich ulubionych dań.
OdpowiedzUsuńDzięki :) własciwie to moglam tak zrobić ale pomyslalam wlasnie o takim zdjęciu :PPP
OdpowiedzUsuń