Kieszonki schabowe z bakłażanem, z grilla. |
pół bakłażana
garść żurawiny suszonej
sól
pieprz
szczypta przyprawy do grilla
3 grube plastry schabu
marynata;
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego
szczypta kolorowego pieprzu tłuczonego
pół łyżeczki przyprawy do grilla
szczypta suszonej chili
szczypta soli
Kieszonki schabowe z bakłażanem, z grilla. |
Przygotować nadzienie;
bakłażan obrać i pokroić w kostkę, posypać solą, wymieszać i odstawić na pół godziny.
Bakłażan wypłukać i osączyć. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wyłożyć bakłażan, dodać przyprawy i podsmażyć, lekko przyrumienić. Wystudzić i wymieszać z żurawiną.
Przygotować kieszonki schabowe;
Kieszonki schabowe z bakłażanem, z grilla. |
Produkty na marynatę wymieszać i namoczyć w niej nadziane kieszonki.
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry i chwilę obgotować, ok 10 min. Odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Rozgrzać grilla posmarować oliwą i ułożyć kieszonki, w marynacie maczać plastry ziemniaków i układać na grillu, upiec z obu stron.
Gotowy obiad podałam z sałatką z buraczków z papryką.
Ciekawy pomysł ;)
OdpowiedzUsuń