150 g herbatników
1,5 szkl mleka
4 łyżeczki żelatyny
500 ml kompotu truskawkowego
5 łyżeczek żelatyny
bita śmietanka
Herbatniki namoczyć w mleku, po 15 minutach zmiksować blenderem , żelatynę rozpuścić w pół szkl gorącej wody, dodać do masy herbatnikowej i wyłożyć masę na dna foremek silikonowych.
Odstawić do wystudzenia.
Galaretkę rozpuścić w podgrzanym na gorąco kompocie ( truskawki odcedzić) , przestudzić, dodać truskawki i włożyć do foremek na masie ciasteczkowej.
Po zastudzeniu wyjąć deserki z foremek i udekorować bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.
Można posypać startą czekoladą.
1,5 szkl mleka
4 łyżeczki żelatyny
500 ml kompotu truskawkowego
5 łyżeczek żelatyny
bita śmietanka
Herbatniki namoczyć w mleku, po 15 minutach zmiksować blenderem , żelatynę rozpuścić w pół szkl gorącej wody, dodać do masy herbatnikowej i wyłożyć masę na dna foremek silikonowych.
Odstawić do wystudzenia.
Galaretkę rozpuścić w podgrzanym na gorąco kompocie ( truskawki odcedzić) , przestudzić, dodać truskawki i włożyć do foremek na masie ciasteczkowej.
Po zastudzeniu wyjąć deserki z foremek i udekorować bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.
Można posypać startą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.