pół średniego kalafiora
2 łyżki siekanego szczypiorku
pół op serka Turek ISLOS lub inny sałatkowy
garść oliwek
garść świeżej roszponki
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
szczypta suszonych pomidorów
sól
pieprz
Ziemniaki obrać i ugotować, odcedzić i wystudzić.
Kalafior podzielić na różyczki, umyć , zalać wodą i ugotować do miękkości. Odcedzić i wystudzić.
Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać małe różyczki kalafiora , oliwki pokroić na plasterki, drobno posiekać czosnek, dodać szczypiorek i świeżą umytą roszponkę, pokrojony w kosteczkę ser.
Doprawić solą, pieprzem i posypać delikatnie pomidorkami suszonymi drobno tartymi.
Przed podaniem polać oliwą i wymieszać.
Do sałatki podałam karkówkę z patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.