dynia ok 1 kg
czosnek granulowany
sól
pieprz
olej 2-3 łyżki
słodka papryczka ok 1 łyżeczka
konfitura z jarzębiny
Dynię pokroić na plastry, olej wymieszać z papryczką solą i pieprzem, włożyćgo naczynia pokrojoną dynię i wymieszać by cala się natłuściła. Ułożyć dynię na blaszkach na papierze i delikatnie opruszyć czosnkiem granulowanym. Na każdym kawałku ułożyć małą łyżeczkę konfitury z jarzębiny. Piec w temp 180 st z termoobiegiem ok 20 min.
Dynia nadaje się do spożycia zaraz po upieczeniu lub pieczemy bez jarzębiny i zużyć do sałatki.
czosnek granulowany
sól
pieprz
olej 2-3 łyżki
słodka papryczka ok 1 łyżeczka
konfitura z jarzębiny
Dynię pokroić na plastry, olej wymieszać z papryczką solą i pieprzem, włożyćgo naczynia pokrojoną dynię i wymieszać by cala się natłuściła. Ułożyć dynię na blaszkach na papierze i delikatnie opruszyć czosnkiem granulowanym. Na każdym kawałku ułożyć małą łyżeczkę konfitury z jarzębiny. Piec w temp 180 st z termoobiegiem ok 20 min.
Dynia nadaje się do spożycia zaraz po upieczeniu lub pieczemy bez jarzębiny i zużyć do sałatki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.