makaron spaghetti 1 op
mięso wieprzowe od łopatki 400 g
1 brokuł
7-8 pieczarek
majeranek
oregano
1 łyżeczka suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
1 cebula
sól
pieprz
1 łyżeczka cukru
50 ml wina (białe wytrawne)
Mięso pokroić drobno, cebulę posiekać, dodać czosnek i podsmażyć wszystko na niewielkiej ilości tłuszczu, dodać pieczarki przekrojone na pół i przyprawy do smaku, mieszając przyrumienić wszystko, nie przypalić. Podlać winem, dodać cukier i przykryć by sie poddusiło.
Brokuł podzielić na rózyczki i ugotować na parze, ok 10 min. Dodać do mięsa i pozostawić jeszcze na małym ogniu ok 5 min.
Makaron ugotować al'dente . Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.