3 marchewki
1 pietruszka
kawałek pora
cebula
sól
pieprz
ziele angielskie
listek laurowy
koperek
natka pietruszki
Kurę poporcjować, umyć i umieścić na durszlaku.
Naszykować duży garnek ok 6 l. wlać wody ok 4,5 l. włożyć warzywa i przyprawy, cebulę po przekrojeniu na pół podpiec nad ogniem, włożyć do wody i zagotować. Do wrzątku włozyć mięso, zmniejszyć ogień do minimum. Na bardzo malutkim ogniu gotować 2 godziny.
Na koniec dodać usiekany koperek i natkę pietruszki.
Najlepszy z makaronem :)
mmm pyszny zjadłabym tą pałkę ;)
OdpowiedzUsuńJa gotuję bez ziela i liścia laurowego. Tak czy inaczej, kazdy rosół jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńjedni wrzucają ziele, inni lubczyk, jeszcze inni kapustę .. to chyba zależy od regionu.. z rosołem jest jak z bigosem.
Usuń