1 kg ziemniaków
1 łyżka masła
1 łyżka kwaśnego serka ( ja dałam śmietanę)
pół szkl mleka
1 łyżka musztardy ostrej
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżeczka gorczycy mielonej
1 łyżeczka soli
pieprz
Ziemniaki ugotować do miękkości, dodać wszystkie składniki kolejno i zmiksować przy pomocy blendera lub robota. Podawać do kiełbaski smażonej lub pieczonej.
Myślę ze znakomicie pasowałoby do golonki i tłustych mięs.
Puree wpadlo mi w oko podczas ogladania programu "Bosonoga Contessa"
Smakuje bardzo oryginalnie .. polecam
Nie mam takiego samego zdania jak Ty,że gotowanie jest łątwe,ale lubię do Ciebie zaglądać.Sympatyczna Renatko.Z okazji Świąt Bożego Narodzenia, życzę Tobie i Twojej rodzinie, Świąt z barszczem, grzybami i karpiem. Życzę zwykłego ludzkiego szczęścia, odpoczynku, zwolnienia oddechu i chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. Christopher
OdpowiedzUsuńDziekuję za życzenia :)
Usuńa z tym gotowaniem to masz racje im bardziej sie czlowiek zagłębia to jest trudniej :) teraz inaczej nazwałabym blog :)