6 białych papryczek
500 g mięsa mielonego
100 g sera żółtego i czerwonego
sól
pieprz
majeranek
1 jajko
szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej
olej do formy
Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż ale tylko z jednej strony, delikatnie rozchylić, wyciąć gniazda nasienne.
Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko i drobno posiekany ser żółty i czerwony.
Napełnić papryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody ok 1/4 szkl
ułożyć papryczki, delikatnie posmarować oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 40 min. Podawać z ryżem i sosem słodko kwaśnym ( ja użyłam sos własnej roboty, pomidorowo paprykowy)
Pyycha!
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie podane i cikawy pomysł z tą białą papryką.W innej to już bylo.
OdpowiedzUsuń